Links -.- Sitemap    
Openingswedstrijd was er al direct eentje om niet te vergeten. Bitsige duels , op het scherp van de snee zoals men dat noemt, maar weinig mooi voetbal. Al na 1 minuut li. Wij en wij terug gin zijn de punten misschien belangrijker dan het mooie voetbal. Ik ben er zeker van dat wij met deze groep nog mooi voetbal zullen zien. Volgende week spelen wij thuis om 15 uur tegen Klein Leeuw dat verwoestend uithaalde tegen Nederboeln op post om FCS LEMBEEK naar de overwinning te stuwen. Bedankt iedereen voor de toffe namiddag.
Wedstrijdverslagen

FCS 2021-2022

FCS - Klein leeuw

Ik weet zo niet dat deze wedstrijd wel een verslag verdient van Lembeekse zijde. Een futloos en ongemotiveerde ploeg stond er op het terrein, althans de meesten toch. De bezoekers brachten het er wel beter vanaf en diende ons de tweede opendeur nederlaag toe. Niet eens overdreven cijfers vind ik. Misschien had ik beter jullie partners, de jonge moeders of vriendinnen tussen de lijnen gezet !!  Wat een opkomst en belangstelling was er weer voor jullie, maar het was een droom die niet uitkwam. Achteraf bleek toch alles goed te gaan met zen allen. Op 23 april 2022 spelen wij onze laatste wedstrijd thuis tegen Buizingen. Terug om 15 uur. Zorg dat je erbij bent, zelfs al kun je niet sjotten door omstandigheden. Ik wens jullie allemaal een felle en hevige PASEN toe.

Voor LEMBEEK : SCHAGHT/ BEKAERT/ DEBAST/ COUVREUR ST/ COUVREUR T/ CLEMENT/ MATHIEU/ BOSCHMANS/ STEENHOUT/ HANNON/ SALAETS/ BOUKARI.

fcs - essenbeek

Bitsig maar een faire wedstrijd. Essenbeek begon  agressiever aan de wedstrijd dan Lembeek. Wij kwamen er nauwelijks uit. Op één van onze zeldzame aanvallen ging de bal plots snel van voet naar voet. Een doorsteekpas van MATHIAS naar ZICO en in 1 tijd naar kapitein JULIEN die de klus klaarde. Wel via een oudgediende bij Lembeek  de JHONNE. Essenbeek trok verder in de aanval maar onze keeper had vandaag zoiets van over “MY DEAD BODY”. Rusten met een kleine voorsprong dus. Na de pauze terug hetzelfde spelbeeld. Wij geraakten er moeizaam en zelden uit. Maar onze defensie hield stand. De bezoekers bleven maar zoeken naar meer maar dat kwam er niet. Op het einde van de wedstrijd kregen wij dan nog te maken met een 2 tal blessures, maar ook dit overleefden wij deze namiddag. Inzet van de hele ploeg zoals het moet. Zo hielden wij de 3 punten thuis. Volgende week spelen wij terug thuis. Dit tegen KLEIN LEEUW om 15 uur. Het weekend van PASEN zijn wij bye, om dan op 23 april 2022 het seizoen af te sluiten thuis tegen Buizingen om 15 uur.

eindstand 1-0

FCS - Young boys

Een terechte en verdiende zege. De bezoekers waren nochtans zeer gemotiveerd en stonden al om 14.15 uur op te warmen. Maar het spel tussen de lijnen was wel iets minder. Wij namen de partij van in het begin in handen. Er kwamen kansen maar toch konden wij de score niet openen. Verder noteren wij 1 uitbraak van de bezoekers. Tot wij even voor rust tot 10 herleid werden. Onze ARNO kon het na een niet gefloten overtreding niet eens geraken met de referee. En dan weet iedereen dat deze laatste altijd het gelijk haalt. 2 x geel op 1 minuut tijd. Laat dit ook een record zijn. Na de rust kozen wij er toch voor om vol voor de 3 punten te gaan. Eentje minder achteraan en trokken ten aanval. De GREG hield de boel goed gesloten, een paar crossen van de COUVREURS naar voren en JULIEN werd meester op het middenveld. Op een corner kon TOM dan toch eindelijk de 1-0 aantekenen. Even later terug een zelfde situatie, corner en TOM kon koppen, maar de goed gevolgde FAKKE kon na enig duw en trekwerk de bal over de lijn doen rollen. Vanaf dan speelden YOUNG BOYS niet meer mee. Zo kon MATHIAS even later alleen afgezonderd worden voor de doelman en maakte de karwij af. Ook wil nog een pluim geven aan onze jonkies, ZENN en ZICO, die zich steeds meer gaan aanpassen . Volgende week richting GERAARDSBERGEN tegen NEDERBOELARE om 16 uur spelen. Ben weer al eens benieuwd met wie allemaal

eindstand 3-0

FCS -De visers

Wij winst konden wij de bezoekers in de kompetitie bijbenen. Dit was de boodschap die de voorzitter in de week meegaf aan zijn spelers. Doch sommigen lezen dit nooit goed. Wat wel opviel was dat wij ook deze week terug met vijf nieuwe gezichten aantraden tegenover verleden week. Ik vraag mij soms af hoe ik er toch weer steeds 12 of 13 bij elkaar krijg. De wedstrijd zelf begon voor ons niet zoals gepland. De bezoekers drukten ons terug voor onze eigen kooi. Dit resulteerde dan ook al vroeg in de openingstreffer voor VISSERS. Even aanpassen op het middenveld, meer loopkracht , om meer grip te krijgen op de wedstrijd. Een lange bal na een overtreding bracht ons via een kopbal van JURGEN terug in de match. Even later konden wij zelfs na een licht toegekende strafschop, feilloos omgezet door kapitein JULIEN, gaan rusten met een 2-1 voorsprong. Na de pauze was het toch weer de bezoekende ploeg die de wet dicteerde. Op een vrije trap nipt buiten de zestien moest MATHIAS zich een tweede keer gewonnen geven. Zij bleven geloven in de driepunter maar onze defensie hield de boel goed dicht. Onze counters waren echt niet scherp genoeg om het laken naar ons toe te trekken. Volgende week spelen wij terug thuis om 15 uur. Nu tegen YOUNG BOYS en kunnen wij terug aanknopen met een overwinning. Er blijft slechts 1 vraag “met wie”. NOG VERGETEN  :  ik moest vermelden dat de FAKKE hard verloren gelopen had!!!  Maar toch was hij er weer.

Eindstand 2-2

Voor Lembeek speelden :  SCHAGHT/ BOSCHMANS/ DEBAST/ CLEMENT/ JAEGER/ HANNON/ MATHIEU/ SERVE N/ COUVREUR S/ COUVREUR T/ KINDERMANS M/ VANBELLINGEN/ STEENHOUT/  DEMEL.

cp Leeuw - fcs

Leuke namiddag, goed weer en de tegenstander niet te sterk. Al waren de Lembekenaren, die aanwezig waren, gemotiveerd om de 3 punten te pakken. Al gauw werd duidelijk dat de wedstrijd zich vooral ging afspelen op de helft van de thuisploeg. In de eerste periode gingen wij ondanks de   0-2 voorsprong, tweemaal MONTENS, op sommige ogenblikken kwistig met de kansen om. Na de koffie gingen wij nog iets hoger spelen en dat resulteerde in nog een resem doelpunten. Vooral kapitein JULIEN voelde zich in zijn sas. De verdiende 0-3 kwam er via nieuwkomer ZENN. Even tussendoor kon maestro JULIEN na subliem samenspel met ARNO en MONTENS vanop de middenlijn de keeper verschalken. Dan was het terug aan ZENN om de forfaitscore op het bord te prikken. Afsluiten deden we met een even mooie lob van ARNO. Zo blijken de eindcijfers misschien wel hoog maar toch verdiend. Volgende week spelen wij terug nog eens thuis. Met de derde plaats als inzet tegen de VISSERS. Iedereen op post.

Voor Lembeek waren er :  SCHAGHT/ BEKAERT/ COUVREUR ST/ COUVREUR T/ HANNON/ DEBAST/ CLEMENT/ VANBELLINGEN/ BRICHAU/ STEENHOUT/ MONTENS/ DEMEL.

eindstand 0-6

Vollezele - fcs

Te zwak om iets te rapen. Al verliep de eerste helft redelijk goed. Wel floot de ref al na  2 minuten een strafschop. Zeer licht maar ja. De speler van dienst besloot redelijk ver naast. Verder dan een paar verre ballen naar voren kwamen wij eigenlijk niet. De verdediging hield wel goed stand. Dit onder de leiding van nieuwkomer JASON, een oudgediende bij de ploeg. Zo konden wij gaan rusten met een brilscore. Na de pauze werden wij overdonderd door de fysiek en toch ook wel de klasse van de thuisploeg. Wij hadden vandaag niet genoeg kwaliteit en fysiek in huis om daar een antwoord op te vinden. Zo ondergingen wij in de tweede periode de wet van de sterkste. Misschien is de 4-0 iets overdreven maar zij wonnen wel verdiend. Toch wil ik de aanwezige jongens bedanken voor hun inzet deze namiddag. Strijden als beesten was niet genoeg deze namiddag. Volgende week gaan wij richting CP LEEUW om 16 uur spelen. Op papier een iets gemakkelijkere tegenstander maar in voetbal weet men nooit.

Voor LEMBEEK speelden :  SCHAGHT/ BEKAERT/ DEBAST/ COUVREUR T/ COUVREUR ST/ HANNON/ VANBELLINGEN/ BRICHAU/ STEENHOUT/ MONTENS/ KINDERMANS M/ SERVE N/ DEMEL.

eindstand 4-0

 

Polder - FCS

Een wedstrijd zonder veel verhaal. Weinig voetbal maar wel veel lawaai. Een eerste helft waarin de thuisploeg geen kansen kreeg en wij zelf probeerde er een paar ineen te steken. Maar zonder resultaat. Na de pauze zelfde spelbeeld maar de thuisploeg kwam wel op voorsprong. Een mooi geplaatste bal naast de paal . Toen begon er bij sommige Lembenaren toch een belletje te rinkelen.  Wij geloofden erin dat wij deze wedstrijd konden winnen. De mondjes werden meer gesnoerd en de hoofdjes gingen omhoog. Zo kon NICK kort na de openingsgoal gelijk maken. Wij bleven komen en de thuisploeg verdedigde met man en macht. Op ongeveer een 4 minuten van het einde werd NICK terug alleen voor de keeper gebracht, door een te stille terug speelbal, en schoot de winning goal voorbij de doelman. Waren wij vanmiddag beter dat weet ik niet. Maar als er dan toch een winnaar moest uitkomen waren wij het wel. Volgende week gaan wij naar leider VOLLESZELE. Wij spelen om 15.30 uur.

Voor Lembeek  speelden :  BECQ/ DEBAST/ COUVREUR ST/ SALAETS/ HANNON/ MATHIEU/ SERVE N/ JAEGER/ BRICHAU/ MONTENS/ CEURENS/ VAN BELLINGEN/ KINDERMANS M/ DEMEL.

Eindstand 1-2

Congo - FCS

Dit was één van de betere derby's van de laatste jaren. Hard maar niet vuil en veel doelpunten. Een echt spektakelstuk voor de veel opgekomen( bij schatting 200) supporters. Jammer genoeg trokken wij aan het kortste eind. Maar achteraf toegegeven was de thuisploeg beter. Maar in tegenstelling van het spelbeeld kwamen wij toch al na 2 minuten op voorsprong. Een mooie voorzet van MATHIAS werd binnen gelopen door nieuwkomer TOM.  En nog was het niet gedaan. Congo dreigde maar het waren wij die een op een counter via een kogel in het dak van het doel, door OLAF, op een 0-2 voorsprong kwamen. De thuisploeg bleef komen en net voor rust konden zij de aansluitingstreffer maken. Een domper voor ons. Na de pauze ondergingen wij het spel. Veel achter de bal aanlopen en hem niet raken!!  Dat CONGO op gelijke hoogte kwam zag men van in de verte aankomen. Even later konden zij zelfs een derde treffer maken. Bij sommigen zakte de moed nog lager als in de schoenen. Maar op een strakke bal van ARNO kon  MONTENS de bordjes terug in evenwicht brengen.  Net toen iedereen dacht aan een gelijkspel en wachtte op het eindsignaal kon de thuisploeg toch nog de overwinning binnenhalen.  Misschien zijn zij wel terecht de winnaar. Toch ging iedereen tot het uiterste zoals wij het graag zien. Volgende week is het al terug rustdag. Daarna gaan wij heel de maand op verplaatsing. Eerst naar POLDER, dan bij koploper VOLLEZELE en ten slotte naar CP LEEUW.

Voor LEMBEEK speelden : VD AKKER/ DEBAST/ COUVREUR ST/ CLEMENT/ HANNON/ MATHIEU/ SERVE N/ CEURENS/ JAEGER/ KINDERMANS M/ COUVREUR T/ SALAETS/ MONTENS/ BRICHAU/ SCHAGHT.

eindstand 4-3

 

FCS - Noorderlicht

Een dikke pandoering is het enige wat ik daarvan kwijt kan. Ondertussen weet u wel al dat FCS LEMBEEK  1x per jaar opendeurdag houdt, dit was hem dan. Op geen enkel moment konden wij de wedstrijd naar onze hand zetten. Wij liepen achter de feiten en vooral de bal aan. Deze namiddag hadden wij echt niet genoeg kwaliteit binnen de ploeg om een top 3 plaats op te hijsen. Veel samenlopende omstandigheden, werk-prive-corona, deden ons aantreden met een noodploeg. Maar dit was niet het probleem van de bezoekers. Zij scoorden naar hartenlust. Helemaal op het laatste konden wij via een raket van ARNO, opstuitend op de lijn, maar verder binnen gewerkt door DAVID toch de eerredder op het bord zetten. Toch wil ik alle spelers die er waren bedanken voor de inzet en vooral hun aanwezigheid. Volgende week spelen om 17 UUR TEGEN CONGO. Dit is dus ook een thuiswedstrijd op verplaatsing!!  Met wie en met hoeveel we gaan zijn is een groot vraagteken. Maar wel hopelijk met een veel beter resultaat.

Voor LEMBEEK speelden :  LANCELOT/ VANBELLINGEN/ SALAETS/ VANDENOUDEN/ BRICHAU/ STEENHOUT/ HANNON/ CLEMENT/ CEURENS/ MONTENS/ SERVE N/ JAEGER/ DEMEL.

eindstand 1-7

 

FCS - cp leeuw

Het duurde weer even voor wij onze draai gevonden hadden. Na een kwartier kwam dan toch eindelijk de verlossing. Wij konden na een mooi samenspel de score openen via DAMIEN. Een vijftal minuten later ging de bel dan weer. De FAKKE kon de bal mooi en beheerst tegen de netten werken. De bezoekers konden buiten een paar ongevaarlijke afstandsschoten daar niet veel tegenover stellen. Na pauze was het terug éénrichting voetbal. Maar zoals nog gebeurde vergaten wij de kansen af te maken. Na 50 minuten kwam dan toch de verlossende derde treffer via MATHIAS. Wij bleven aandringen maar kwamen pas in de slotminuten via SVEN aan de eindscore van 4-0. Wat wij onthouden van deze namiddag is toch wel weer de overbodige gele kartons die wij onder de neus werden geduwd. DIT WAS WEER ALLEMAAL NIET NODIG. Volgende week spelen wij terug thuis tegen medeleider KLEIN LEEUW om 15 uur. De kans om aansluiting te vinden met de top 2.  Na een 12 op 12 kunnen we ook gaan voor een 15 op 15. Samen kunnen wij dit zeker aan.

Voor Lembeek speelden : LANCELOT/ VANBELLINGEN/ VANDENOUDEN/ CLEMENT/ SERVE N/ ????/ KINDERMANS M/ BOSCHMANS/ JAEGER/ HANNON/ MATHIEU/ COUVREUR/ DEMEL/ SCHAGHT.

eindstand 4-0

Tange - fcs

Waarom er 11 zoeken als men met 10 ook kan winnen!!!  Met de moed in de schoenen trokken onze spelers richting TANGE(vilvoorde). Maar niets bleek minder waar eens op het terrein. Reeds van in het begin kampeerden wij aan de zestien van de thuisploeg. Dit resulteerde dan ook al in de zesde minuut in een doelpunt. Gelegenheidsspits KEVIN trapte een afgeweerde bal door de thuisdoelman van kortbij tegen de netten. Maar met zen 10 ging dit nog een heel lange namiddag worden. De thuisploeg kwam echter niet aan open kansen. Daarentegen kwamen wij rond minuut 25 opzetten en een doorkopbal van MATHIEU werd op zijn MATHIAS binnen getikt. Doch de vreugde om de 0-2 was van korte duur. Een misrekening op een doorsteek pas bracht een speler van TANGE alleen voor doel en die kon tegenscoren. Zo gingen wij ook rusten met een 1-2 voorsprong. Na de pauze was de wedstrijd gelijk opgaand. Iedere Lembekenaar plooide zich dubbel om de 3 punten mee naar huis te brengen. Natuurlijk was er met momenten ook een uitstekende THOMAS nodig om zijn netten verder schoon te houden. Zo ziet men maar dat men niet altijd met 11 moet zijn om een wedstrijd te winnen. Daarmee pakken wij terug een 9 op 9. Volgende week krijgen wij CP LEEUW bij ons op bezoek. Hekkensluiter in onze reeks maar zeker niet te onderschatten. Hopelijk terug allen daar !!!!

Voor Lembeek speelden : LANCELOT/ BOSCHMANS/ CLEMENT/ MATHIEU/ SERVE N/ JAEGER/ HANNON/ KINDERMANS M/ DEMEL K/ VANBELLINGEN. (dus 10)

eindstand 1-2

FCS - Nederboulare

Ondanks nog een paar afwezigen konden wij toch aantreden met 14. Het eerste kwartier liepen wij achter de bezoekers aan. Goddank hield onze doelman ons overeind. Twee geslaagde tussenkomsten verhinderde de openingstreffer voor de bezoekers. Net voor halfweg ging het leder dan wel in de netten. Maar bij LEMBEEK schoten dan sommigen wakker. Wij namen de wedstrijd in handen en kwamen zo even later op gelijke hoogte via MATHIAS. Hij kon de bal in doel verlengen na een voorzet van DAVID. Nog voor rust konden wij zelfs op voorsprong klimmen. Een lange bal naar voren werd goed onder controle gebracht en dezelfde MATHIAS werkte zuiver af. Tot aan de rust waren wij zeker de betere. Na de pauze was het echter terug de bezoekende ploeg die domineerde. Maar wel zonder echt doelgevaar. Wij kwamen er terug door en stapelde de kansen op zonder ze af te maken. Tot eindelijk een 10 tal minuten voor tijd een gemeten vrije trap van YANNICK met het hoofd werd binnen gewerkt door JURGEN. Naar het einde toe verzuimde wij om de bezoekers met een monsterscore huiswaarts te sturen. Dit was weer een echte GROEPSOVERWINNING. Iedereen voor iedereen. Volgende week gaan wij op bezoek naar TANGE. Wedstrijd begint al om 12 uur. Wij komen samen om 10.40 uur op de parking van de sporthal te Lembeek. Het adres is :  SINT ANNALAAN 672  TE VILVOORDE. Misschien samen vertrekken is aangeraden. DEN BEKKER zorgt achteraf, rond 15 uur, voor broodjes in de sporthal te Lembeek.

Voor Lembeek speelden : LANCELOT/ VANBELLINGEN/ DEBAST/ SALAETS/ HANNON/ CEURENS/ BOUKARI/ MATHIEU/ SERVE N/ CLEMENT/ KINDERMANS M/ JAEGER/ SCHAGHT/ DEMEL.

eindstand 3-1

 

yong boys - fcs

Eindelijk kunnen wij terug aanknopen met een driepunter. Al trokken wij richting Geraardsbergen met een beperkte kern. Door de nog vele geblesseerden en afwezigen door omstandigheden bleven er nog precies 11 spelers en 2 keepers over!!! De wedstrijd zelf was zeker geen hoogstaande match. In de eerste 20 minuten bleven beide doelmannen werkloos. Dan ging de thuisploeg iets hoger spelen en zette ons vast. Daaruit vloeide een paar kansjes en ook een doelpunt. Er werden 1 of 2 spelers vergeten aan de tweede paal door de Lembeekse verdediging. Maar even later konden wij de schade al herstellen. Een verre uittrap van MATHIAS werd verlengt via de schamele haardoos van gelegenheidsspits THOMASKE en de andere MATHIAS kon alleen op doel af om de bordjes in evenwicht te stellen. Na de pauze was onze doelman echt werkloos. Wij gingen op zoek naar de 3 punten. Kregen kansen maar toch duurde het weer tot een 10 tal minuten voor affluiten voor MATHIAS zijn tweede van de namiddag kon binnen leggen. Dit na één van zijn persoonlijke dribbelacties van de namiddag. Hij schudde vandaag duidelijk alle frustratie van de misgelopen dribbels van de laatste weken van zich af. Young Boys kon naar het einde toe zelfs geen eindoffensief meer forceren, moet ook gezegd dat onze verdediging onder  leiding van JULIEN  de boel goed gesloten hield. Dit was echt een overwinning van een PLOEG en een hoop KAMERADEN die loopt voor elkaar. Zo zien wij het graag. Volgende spelen wij terug eens thuis. NEDRBOELARE is de tegenstander om 15 uur. Ik zal er zijn hopelijk jullie ook terug!!

Speelden voor Lembeek :  SCHAGHT/ VANBELLINGEN/ DEBAST/ SALAETS/ VANDENOUDEN/ MATHIEU/ SERVE N/ JAEGER/ HANNON/ KINDERMANS M/ LANCELOT/ MARCKAERT/ DEMAL K

eindstand 1-2

 

Klein Leeuw - fcs

Het vrije weekendje, door een forfait van ons, en het pepverslag van de voorzitter vorige week bracht deze zaterdag een zeer gemotiveerd team op het veld. Dit is wat ik wil zien elke week weer. Samen ervoor gaan. De thuisploeg trachtte ons van in het begin direct vast te zetten voor eigen doel. Dit lukte maar was buiten onze voorlinie gerekend. Zo kregen wij het eerste halfuur een open kans of 5. Doch wij verzuimde om de klus al in de eerste periode af te maken. Uit onze vele aanvallen kon enkel EDWIN op aangeven van SVEN de bal binnenlopen. De andere kansen strandde steeds op de doelman. Na de pauze kwamen wij er niet meer zo goed uit. Toch kregen wij nog voldoende open kansen om het af te maken. Zo kon onze nieuwe spits SVEN en even later OLAF alleen voor doel niet scoren. En ja als je zelf niet scoort dan krijg je het deksel op de neus. KLEIN LEEUW kwam opzetten en op een twintig tal minuten stond het plots 1-3. Zij maakten de schaarse kansen wel af. In het slot lukte het OLAF dan toch nog om te scoren maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Wij verloren maar gaan hier toch zeker en vast met opgeheven hoofd van het terrein. Hopelijk kunnen wij uit vandaag terug de motivatie vinden om binnenkort onze fans terug iets deftigs voor te schotelen. Ik denk van wel maar we zijn nog volgende week niet!!!! Volgende week gaan wij naar YOUNG BOYS (geraardsbergen) en spelen er om 14 uur. Iedereen terug op post zou ik zeggen.

Voor Lembeek speelden : SCHAGHT/ VANBELLINGEN/ DEBAST/ VANDENOUDEN/ HANNON/ MATHIEU/ SERVE N/ CLEMENT/ KINDERMANS M/ SERVE E/ MERCKAERT/ BOSCHMANS/  KINDERMANS C/ CEURENS/ LANCELOT/

eindstand 3-2

 

Fcs - polder

Beste volgers, sinds mijn aanstelling als voorzitter, in 1987, is dit de eerste keer dat wij met onze Aploeg THUIS een forfait moeten geven. Ik kan jullie verzekeren dat deze bal hard is aangekomen. Dit is een afgang voor FCS LEMBEEK. De blessurelast( een zevental maar geen enkel dossier bij verzekering!!) kan men inroepen als een reden, maar de niet meer leven voor de ploeg is zeker en vast ook een grote reden. Als ik even terugblik op begin augustus 2021 toen jullie allen stonden te popelen om terug te kunnen sjotten. Wij begonnen zelfs met de trainingen 1 week vroeger. Waar wij met regelmaat 10 of 12 leden op training hadden. Dit alles viel begin oktober gewoon stil. Het hoefde niet meer want wij waren onklopbaar. Met 4 overwinningen op rij  kon het niet meer op. De ommekeer kwam er het weekend van 16 oktober. Het was maar POLDER, het uur van afspraak en de opwarming  in groep waren opeens niet meer nodig. Een weekje later zelfde senario met als resultaat een povere 1 op 6.  Toen de voorzitter achteraf zijn toespraak gaf aan de groep, over zijn onvrede, zagen wij reeds dat sommigen er niet van lusten om in de rij te lopen. Zo gaan wij van een mooie 12 op 12 naar een 1 op 9 en slagen onszelf uit koers. Met KLEIN LEEUW op het progamma volgende week, een titelkandidaat, zou dit wel eens een rampzalige 1 op 12 kunnen worden. Hopelijk begrijpen jullie mijn ongenoegen. Voor mij begint de week op dinsdag, spelers zoeken die kunnen, op woensdag berichten versturen, wachten op bevestigingen, op donderdagavond hebben er dan ongeveer de helft geantwoord. Nog zo een werkpunt bij velen. Vrijdag is dan de dag om gauw nog af te bellen, of totaal niets te laten weten, begin dan maar terug te zoeken. Awel hier moet het stoppen nu en dat meen ik. Spijtig genoeg zullen zij die het wel nog goed voor hebben met de ploeg dit enkel lezen, voel u zeker niet geviseerd, zij die er hun kl…. aan vegen lezen dit toch niet. Voor allen met interesse in hun ploeg, kijk en vraag eens rond naar nieuwe leden zo kunnen wij de ro… appels verwijderen. Deze uitleg kan zwaar aankomen bij sommigen of misschien juist hun de ogen openen. Hopelijk kunnen wij volgende week terug sjotten tegen KLEIN LEEUW. Deze wedstrijd is om 13.30 uur op het terrein van BRUKOM in de PIJNBROEKSTRAAT te SINT PIETRS LEEUW. Kan op gras of op kunstgras zijn.

eindstand 0-5 ff

FCS - Vollezele

Het puzzelen om toch een elftal bijeen te krijgen lukte. Wij kampen met een paar blessures binnen de ploeg. Met zen 13 trokken wij ten strijde tegen een zeer gemotiveerd VOLLEZELE. De bezoekers gaven ons het voorbeeld wat het is om samen op te warmen. Reeds om 14.25 uur gezamenlijk op het veld!!!!  Voor mij is dit de laatste 2 weken een droom geworden. De wedstrijd zelf was de eerste helft lichtjes in het voordeel van de bezoekers. Wij kwamen er zelden gevaarlijk uit. Na de pauze gingen wij dan toch iets hoger spelen en werden gevaarlijker. Dit wel zonder echte open doelkansen. Op een rare uitbraak van de bezoekers konden zij dan toch scoren. Een rommelig doelpunt maar het telt. Wij werden noch een terechte strafschop ontnomen door de ref.  MATHIAS werd van achteren aangetikt maar ging niet neer, dus geen strafschop zei de referee. Rare uitleg maar wij zagen zo de kans op 1 punt aan onze neus voorbij gaan. Verder moeten wij misschien zelf iets doen om de nodige concentratie terug binnen de ploeg te krijgen. Samen genieten van onze namiddag met een heerlijk potje voetbal op de mat te brengen. Dat is toch wat wij allemaal willen denk ik.

Speelden voor FCS LEMBEEK : SCHAGHT/ BOSCHMANS/ DEBAST/ VANDENOUDEN/ HANNON/ CLEMENT/ MATHIEU/ VANBELLINGEN/ KINDERMANS M/ SERVE N/ BOUKARI/ COUVREUR/ MERCKAERT.

eindstand 0-1

 

 

FCS - Vk polder

Wat een driepunter moest worden draaide bijna uit op een sisser. Wij namen de wedstrijd onmiddellijk in handen en drukte de bezoekers in hun 16. Toch liet het openingsdoelpunt lang op zich wachten. Maar na een vlotte en goeie kombinatie kon ARNO de score openen. Even later werd DE FAKKE mooi afgezonderd voor de doelman een gaf LEMBEEK een riante voorsprong. Maar dan viel onze pudding in elkaar. Gemakzucht en salonvoetbal. Op een counter, na een hoekschop voor ons, konden de bezoekers bij hun eerste uitbrak al tegen scoren. Gewoon uit het wiel gelopen, nochtans had de trainer ervoor gewaarschuwd. Wij kregen geen combinatie meer in elkaar geknuffeld. Met nog een vijftal minuten voor rust kreeg POLDER een vrije trap net buiten de zestien en bingo. De bordjes stonden terug in evenwicht. Na de pauze ging ons samenspel verder bergaf. Al kregen de bezoekers daardoor geen kansen maar wij brachten niet het voetbal dat wij gewoon zijn. Enkel in de laatste 10 minuten, het slotoffensief, kregen wij nog een tweetal kansen om toch de 3 punten thuis te houden. Dit lukte niet en wij vergooide zo 2  kostbare punten om voeling te houden met de VISSERS. Bij sommigen was de motivatie deze namiddag ver zoek. De klok en samen opwarmen waren de grote boosdoeners.  Ook het lopen en zich inzetten voor elkaar was er niet. Misschien zijn enkelen op zoek naar eigen succes. Maar zo win je niet veel wedstrijden. Genoeg negatief . Volgende week terug thuis tegen VOLLEZELE. Op papier een sterkere tegenstander maar misschien is bij ons dan ook iedereen terug goed wakker. Men moet maar denken uitgeschoven is ook gedanst. Geniet nog van jullie weekend.

eindstand 2-2

 

ESSENBEEK – FCS LEMBEEK 

Wil je meedraaien bovenaan het klassement mag men hier geen punten laten liggen. En zo dacht iedereen er bij LEMBEEK ook over. Wij drukte onze stempel al van minuut 1 op de wedstrijd. De thuisploeg kwam amper over de middenlijn. Na 8 minuten kon NICK op een mooie doorsteek bal er al meteen 0-1 van maken. Even later kreeg MONTENS op een terugkaatsbal  de gelegenheid om de bal mooi in de benedenhoek te leggen. Toch stuitte wij even later op een counter maar den THIUE haalde die er met een klein foutje uit. Rusten met een riante 0-2 voorsprong. Na de pauze wezen de bordjes algauw 0-3. EDWIN kon de keeper verschalken na een 1 op 1 situatie. De kansen bleven maar komen en CHRISTOPHE(de witte ) pikte zo ook zijn eerste van het seizoen mee. Den DIN kon na een paar misser toch nog een goaltje binnen leggen. Mooi de keeper op de verkeerde voet gezet. Ondertussen kon ESSENBEEK toch ook nog een eer reddend goaltje maken. Deze namiddag verliep alles een beetje gemakkelijker dan verwacht, maar ja zulke wedstrijden moet men ook spelen. Nu spelen wij 3 weken thuis. Volgende week krijgen wij POLDER dan VOLLEZELE en tot slot TANGE. Thuis zijn dit allemaal haalbare kaarten, maar ge weet nooit. De steun van onze supporters kan ook helpen.

eindstand 1-5

Voor LEMBEEK speelden :  LANCELOT/ MATHIEU/ BOSCHMANS/ SALAETS/ CLEMENT/ KINDERMANS CHR/ MONTENS/ KINDERMANS M/ HANNON/ SERVE E/ SERVE N/ CEURENS/ MERCKAERT/ BOUKARI/ VAN BELLINGEN.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------FCS - CONGO

De echte derbysfeer was aanwezig. Beide ploegen en ook hun supporters waren bereid om tot het uiterste te gaan. Lembeek nam de beste start en kon al na 2 minuten  de openingstreffer maken, maar MATHIAS zette de bal naast de kooi van keeper. Wij bleven de wedstrijd goed onder controle houden maar kwamen nauwelijks tot echt doelgevaar. De bezoekers dreigden enkel 1 keer met een afstandsschot maar onze keeper, jawel DIRK VAN DEN AKKER, pakte uit met een mooie safe en klemvast. Na de pauze kregen wij al na 3 minuten het deksel op de neus. Een doorgebroken speler van Congo zette de bal tegenvoets in doel. Dan maar achtervolgen. Wij gingen iets breder spelen en dat resulteerde in gevaar van de zijkanten. Toen de verdediging onze voorspeler foutief afstopte verzorgde THIEU met een listig balletje in de zestien waarop EDWIN de bordjes in evenwicht kon brengen. Wij geloofden in meer en kregen dit ook. Met nog een 8 tal minuten op de klok, was er een snelle doorbraak via MATHIAS en diewerd mooi binnengetikt door onze zwarte parel DIN. Naar het einde toe zagen wij nog een paar opstootjes, a la derby, maar wij speelden de wedstrijd zeer volwassen uit. Toch wel een verdiende overwinning al was ons voetbal deze namiddag zeker niet om naar huis te schrijven. De sfeer achteraf was wel de max.  Volgende week gaan wij bij de andere buur ESSENBEEK op bezoek. Wij spelen om 15 uur. Supporters op post.

Voor Lembeek speelden : VAN DEN AKKER/ MATHIEU/ BOSCHMANS/ DEBAST/ COUVREUR/ VANBELLINGEN/ KINDERMANS CHR/ KINDERMANS M/ HANNON/ CLEMENT/ SERVE E/ SALAETS/ BOUKARI.

EINDSTAND 2-1

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------NOORDERLICHT -  LEMBEEK 

Gelijk opgaande wedstrijd al kwam de thuisploeg nooit verder dan de zestien. Wij waren iets meer op zoek naar de voorsprong. Een mooie crossbal van ARNO zette  NICK alleen voor de doelman en deze werkte koelbloedig af. Toen wij na een mooi driehoek spel EDWIN alleen konden afzonderen werd deze foutief gestuit door een verdediger. Een klusje naar de  hand van kapitein JULIEN die de score op 0-2 bracht. Vanaf dan gingen de thuisspelers toch iets meer drukken. Maar op een kopbal na, goed gepareerd door THOMASKE, kwam het verder niet. Wij speelden de eerste periode volwassen en zoals het hoort verder uit. Na de pauze duurde het toch wel lang voor wij de kloof konden uitdiepen. Even kwamen wij nog in gevaar maar onze doelman stopte tot tweemaal toe het schot op doel. Door dat de thuisploeg vanaf dan hoger ging spelen maar niet doorheen onze beresterke verdediging geraakte, SVEN,GREG en THIEU, kregen wij nog  tal van kansen. En eindelijk een 10 minuten voor affluiten viel de derde treffer van de namiddag. NICK kwam voor de tweede keer oog in oog met de doelman en legde de eindcijfers vast. Iedereen was super gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en dan lukt dat. Volgende week treffen wij buur CONGO. Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, aftrap om 15 uur. Supporters op post!!!.

Voor LEMBEEK speelden : LANCELOT/ MATHIEU/ DEBAST/ BOSCHMANS/ CEURENS/ KINDERMANS CHR/ VAN BELLINGEN/ HANNON/ CLEMENT/ SERVE N/ SERVE E/ SALAETS/ MONTENS.

Eindstand 0-3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11/9/21 Buizingen - Lembeek

Een derby zoals het hoort. Soms keihard maar steeds bezegeld met een handshake. Als ik zeg dat de beste ploeg van de namiddag ook gewonnen heeft is dat niet gelogen. Wij namen de wedstrijd van in het begin in handen. Doch wij stuitte op een zeer goede doelman van de thuisploeg. Hij hield Lembeek tot 3 maal toe van het openingsdoelpunt. Op de counters moesten wij wel bij de les blijven. Na rusten konden wij via kapitein JULIEN, 10 de minuut, na een terechte strafschop op voorsprong klimmen. De éénmansvoorhoede, EDWIN, was voor de thuisverdediging een echte nachtmerrie. Maar Buizingen ging meer vooruit spelen en er kwamen ook kansen. Want wij lieten het ook toe!!  En zo kwam dan ook de gelijkmaker tot stand. Plots gingen wij terug dieper spelen en zochten naar de overwinning. Het tweede doelpunt kwam er dan een 8 tal minuten voor het einde van de wedstrijd. Een mooie voorzet van EDWIN, die de bal afsnoepte van de verdediging, werd binnen gelopen door een goed gevolgde MATHIAS. Naar het einde toe kwamen wij nog goed weg. Een duidelijke duwfout van onze verdediging, maar de bal ging niet op de stip. Soms moet je al eens geluk hebben ook. Volgende week zijn wij bye. Op zaterdag 25 september 2021 maken wij de trip naar Noorderlicht. Wij spelen terug om 13 uur en dit op het terrein in Beersel achter de sporthal. De kern van vandaag :  LANCELOT/ MATHIEU/ DEBAST/ BOSCHMANS/ MONTENS/ VAN BELLINGEN/ KINDERMANS CHR/ KINDERMANS M/ JAEGER/ HANNON/ SERVE N/ SERVE E/ SALAETS en CORNELIS.

eindstand 1-2

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------4-9-21. YOUTH VISSERS - LEMBEEK

Beste supporters, momenteel ligt bijna nog een halve ploeg in het ziekenhuis. Niet door een CO2 vergiftiging maar wel met een OORONTSTEKING!!!!  De thuisploeg was voor ons veel te snel, wij liepen echt achter de feiten aan. Al van bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat deze ploeg fysiek dik in orde is. Allemaal jonge spelers tussen 18 en 25 jaar. Een droom voor ons. En dan dachten wij dat wij fysiek goed zaten!! Amaai!!! Al hielden wij een kwartier goed stand en viel het eerste doelpunt door een te laat opengezette buitenspel fase. Onze eerste uitbraak een 2 tal minuten later leverde ons een penalty op. EDWIN werd onderuit gehaald in de zestien en kapitein JULIEN klaarde de klus feilloos. Maar de druk van de thuisploeg werd groter en dit resulteerde in nog 2 treffers voor rust. Na de pauze kregen wij hetzelfde spelbeeld. Zij kwamen verder opzetten en wij liepen maar wat rond op het terrein. Geen kommunicatie onder de spelers leidde tot veel misverstanden bij ons. De thuisploeg kon nog 1 maal scoren en wij kregen een paar kansjes maar de bal wou niet over de doellijn rollen. Laat ons zeggen dat dit een verdiende overwinning was voor de thuisploeg.  4-1.  Misschien was het de eerste warmte, het vroege aanvangsuur of de dag daarvoor wie zal het zeggen. Hopelijk volgende week beter op het terrein van BUIZINGEN om 15 uur.

eindstand 4-1

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


www.fcslembeekzenne.be
© 2012 Webdesigner Batty