Links -.- Sitemap    
Openingswedstrijd was er al direct eentje om niet te vergeten. Bitsige duels , op het scherp van de snee zoals men dat noemt, maar weinig mooi voetbal. Al na 1 minuut li. Wij en wij terug gin zijn de punten misschien belangrijker dan het mooie voetbal. Ik ben er zeker van dat wij met deze groep nog mooi voetbal zullen zien. Volgende week spelen wij thuis om 15 uur tegen Klein Leeuw dat verwoestend uithaalde tegen Nederboeln op post om FCS LEMBEEK naar de overwinning te stuwen. Bedankt iedereen voor de toffe namiddag.
Wedstrijdverslagen

FCS 2022-2023

fcs - Yong boys

Negen wedstrijden na elkaar zonder verlies. Dat is ook al een eeuwigheid geleden. Al moet je wedstrijden zoals vandaag wel winnen wil je meedraaien in de kop van het klassement. En toch is de uitslag maar povertjes. Een bliksemstart van LEMBEEK bracht bij de bezoekers veel onzekerheid achterin. Na amper 10 minuten kregen wij een terechte strafschop. Feilloos binnengetrapt door SVEN(vankerckhove) maar de referee besliste anders. 2 van onze spelers waren te vroeg in de zestien opgedoken. Dus keeperbal zij de man. Nog nooit meegemaakt. Maar na aandringen zij de ref : ge kunt hem hertrappen maar de 2 spelers krijgen geel!!! Het werd steeds onduidelijker voor iedereen. Wij hernamen maar misten dan wel. Eigenlijk bleef het dus 0-0. Maar onze druk was zo groot dat wij even later via ROBIN de score toch konden openen. Nog in de eerste periode kon deze zelfde ROBIN de 2-0 binnentrappen. Na rust bakten wij er eigenlijk niet veel meer van. Al kregen sommigen wel open kansen op een dienbladje voorgeschoteld maar joegen de bal steeds in de bomen. Zuinige maar verdiende zege. Ook een dikke proficiat aan de volledige kern voor de inzet gedurende weken. Volgende week de laatste wedstrijd van 2022. Richting DAVIDSKORNUITEN, dat vandaag CONGO deftig inpakte, om 14 uur spelen. Hopelijk kunnen wij hen het vuur aan de schenen leggen.

LEMBEEK : SCHAGHT/ DEBAST/ BOSCHMANS/ HANNON/ COUVREUR ST/ COUVREUR T/ VANKERCKHOVE/ SERVE N / SERVE E/ CLEMENT/ BRICHAU/ VD VELDE/ MONTENS/ BERCKMANS J.

eindstand 2-0

yong vissers - fcs

Meer dan een puntendeling zat er deze namiddag echt niet in. Niet met onze sterkste formatie aan de aftrap kan een reden zijn, maar de tegenstander was dan ook weer niet zo zwak. Zij die er waren gaven wel alles wat er in de motor zat. Een paar halve kansjes voor ons en een tiental minuten voor de thuisploeg dat was het verloop van de eerste periode. Net voor rusten kregen wij dan een vrije trap vanop ongeveer een 30 meter van doel. “DER BOMBER” (de sven) achter de bal en de keeper moest de bal lossen zodat de goedgevolgde NICK de 0-1 kon binnenlopen. Na de pauze verhoogde de jonge bende van de thuisploeg de druk maar wij hielden stand tot 10 minuten voor affluiten. Wij kwamen er zelfs af en toe gevaarlijk uit. En dan een vrije trap voor DE VISSERS die mooi over onze verdediging werd geplaatst en de toch wel verdiende 1-1 opleverde. Iedereen tevreden zou ik zeggen. Volgende week spelen wij thuis tegen YOUNG BOYS om 15 uur. Iedereen op post ook de supporters.

LEMBEEK  :  SCHAGHT/ BEKAERT/ DEBAST/ BOSCHMANS/ HANNON/ CLEMENT/ SERVE N/ SERVE E/ KINDERMANS M/ BERCKMANS J/ VD VELDE R/ BRICHAU/ DEMEL.

eindstand 1-1

FCS -CP Leeuw

Wij konden onze zegereeks ongestoord verderzetten. Het is dan wel tegen de 3 staartploegen uit onze reeks maar wij pakten verdiend een 9 op9. Al begonnen wij ook deze week weer met het mindere voetbal in het begin van de wedstrijd. Daardoor kwamen wij dan ook na een kwartier op achterstand na een vrije trap. Maar toen iedereen wakker was namen wij de wedstrijd in handen. Eerst een paar kansen verprutst en dan begon EDWIN aan zijn hattrick. 2 van de 3 stampte hij nog binnen voor rust om kort na de pauze zijn hattrick van de namiddag te voltooien. Bij de bezoekers gingen toen de kopjes naar beneden. Maar wij wilden meer en kregen meer. Eerst werd een center van ROBIN in eigen doel verwerkt. Het doelpunt van de namiddag komt dan weer op naam van SVEN BOSCH. Een vluchtschot van buiten de zestien ging gekruist in de bovenhoek. Hij weet het nog altijd niet maar denkt dat hij er afschoof. Nu zijn wij terug een weekje vrij om dan in 4 wedstrijden 3 toppers  te bekampen. Eerst spelen wij tegen CONGO om 17 uur ( zelfde terrein als wij). Dan richting DE VISSERS om 13 uur. YOUNG BOYS thuis en naar DAVIDSKORNUITEN.

Voor LEMBEEK : SCHAGHT/ BEKAERT/ DEBAST/ COUVREUR ST/ VANDENOUDEN/ KINDERMANS M/ VANKERCKHOVE/ MONTENS/ VD VELDE/ SERVE E/ BOSCHMANS/ MATHIEU/ BRICHAU/ STEENHOUT.

eindstand 5-1

 

Noorderlicht - fcs Fcs

Wij deden wat van ons verwacht werd. De nul houden en zelf scoren. De eerste periode had niet veel om handen. Onze lange ballen naar voren werden probleemloos ontzet door de verdediging. Het echte voetbal in clubverband ontbrak een beetje. Na de pauze bleven wij wel de bovenhand hebben over de wedstrijd, maar scoren lukte niet. Halfweg de tweede periode verzond JASON een snel genomen vrije trap richting NICK. Die werkte met de perfecte boogbal de bal tegen de touwen. Maar nog was het niet gedaan want de thuisploeg kwam meer in de wedstrijd en kreeg zowaar kansen. Tot op een rommelige fase de referee plots besloot om de bal op de stip te leggen voor ons. Klagen konden wij niet vandaag van de leiding. Dit klusje werd afgewerkt door onze topscorer NICK. Zo speelden wij dan de laatste 10 minuten als volwassen voetballers de wedstrijd uit. Toch wel een verdiende zege. Volgende week spelen eindelijk nog eens thuis tegen CP LEEUW. Terug een ploeg van de laatste drie. Bij winst beginnen wij ons te mengen in de top. Iedereen op post!!!

eindstand 0-2

LEMBEEK: SCHAGHT/ BEKAERT/ COUVREUR ST/ DEBAST/ VANDENOUDEN/ VANKERCKHOVE/ FELIX/ BERCKMANS J/ CLEMENT/ SERVE N/ BOSCHMANS/ BRICHAU/ STEENHOUT/ DEMEL

YONG BOYS - FCS

en welverdiende zege. De eerste helft kon de thuisploeg nog aanklampen zonder eigenlijk onze gelegenheidsdoelman, ARNO, tot wereldsafes te dwingen. Wij zelf kregen op het eind van de eerste periode een tweetal kansen die er konden binnengaan maar het lukte nog niet. De tweede helft konden de thuisspelers het tempo niet meer aan en werden zij voor hun doelmond gedrukt. Dit resulteerde algauw in de 1-0 via een afgeweken voorzet van MATHIAS  die tegen de netten belandde. Vanaf dan was het alleen LEMBEEK dat op het veld stond. De 3 nieuwe aanwinsten, JORN, SVEN en FELIX bewezen dat zij de ploeg iets kunnen bijbrengen. Zo kon GREGORY even later na een hoekschop van NICK de bal binnenkoppen. En nog hadden wij honger naar meer. De ingevallen ZENN kon mooi de 3-0 onder de keeper binnen leggen. De inbreng van de terug kerende THIEU, met al zijn ervaring, leverde zijn vruchten af in het middenveld. Laat ons zeggen dat wij met deze groep, ook de afwezigen vandaag, weleens zeer hoog zouden kunnen eindigen. Vandaag zag ik een ploeg met inzet voor elkaar. PROFICIAT. Volgende week gaan wij om 13 uur spelen op en tegen NOORDERLICHT. IEDEREEN OP POST!!!!

Voor Lembeek : CLEMENT/ BOSCHMANS/ COUVREUR ST/ HANNON/ V KERCKHOVE/ FELIX/ KINDERMANS M/ BERCKMANS J/ SERVE N/ SERVE E/ DEBAST/ BRICHAU/ MATHIEU.

EINDSTAND 0-3

 

FCS - Polder

Dit was niet meteen onze beste wedstrijd. Al was de tegenstander zeker niet de zwakste ploeg die wij al tegen hadden, maar zulke wedstrijden moet je thuis winnen. Er was bij velen een beetje gebrek aan motivatie en inzet. Een eerste helft waarin wij amper uitgespeelde kansen konden bijeen voetballen . Wij bleven te veel hangen op onze eigen speelhelft en werkten vooral met lange ballen. De bezoekers kwamen amper in onze grote baklijn. Na de pauze kwam er toch iets meer leven in onze ploeg en dit resulteerde algauw tot de openingstreffer van MONTENS. Verder dwongen wij nog een paar kansen af maar scoren lukte niet meer. En ja dan krijgen wij een 8 tal minuten voor het einde van de wedstrijd nog een treffer tegen. Onze doelman verkeek zich totaal op een schot van buiten de zestien. Kan voorvallen. Nu spelen wij 2 weken niet om dan op 29 oktober 2022 terug naar YOUNG BOYS te gaan tegen 14 uur.

LEMBEEK : SCHAGHT/ DEBAST/ BOSCHMANS/ COUVREUR S/ VANDENOUDEN/ SERVE N/ CLEMENT/ HANNON/ MONTENS/ VD VELDE/ SERVE E/ STEENHOUT/ BRICHAU/ SALAETS/ DEMEL.

eindstand 1-1

 

Fcs - Essenbeek

Ruime overwinning tegen een toch wel zwak voor de dag komend Essenbeek. Wij drukten de bezoekers van bij de aftrap op hun eigen speelhelft. Dit resulteerde al vrij vlug in het openingsdoelpunt via MATHIAS. Even later ging ook MONTENS zijn kans van buiten de grote rechthoek. De doelman verkeek zich volledig en de bordjes stonden 2-0. Ook meteen de ruststand. Na de pauze gingen wij op zoek naar de verlossende derde treffer. Het was lang wachten maar MATHIAS maakte zijn tweede van de namiddag na 15 minuten in de tweede helft. En nog gaven wij niet op al liepen sommigen weer overal op het terrein. Een inzenden vanop links voor doel werd binnen getikt door ZENN. Als besluit pikte ook BROER zijn goaltje mee. Zo konden wij de bezoekers huiswaarts sturen met een forfait score. Volgende week iedereen vrij. Wij zijn BYE. Hopelijk kunnen er vanaf 8/10/22 terug enkele geblesseerden aansluiten tegen POLDER thuis om 15 uur. Een laatste verrassing nog ook vandaag waren wij eens met 12!!!!

Voor Lembeek : SCHAGHT/ BEKAERT/ DEBAST/ VANDENOUDEN/ COUVREUR ST/ HANNON/ BRICHAU/ CLEMENT/ SERVE N/ SERVE E/ KINDERMANS M/ MONTENS.

eindstand 5-0

FCS -Vissers

Een punt gewonnen of er twee verloren blijft de vraag. Dat wij momenteel te kampen hebben met de juiste ingeving op het juiste moment van sommigen ligt aan de blessures. Maar dat velen na amper 35 minuten naar adem happen is onze fout. Over de wedstrijd zelf dan. De bezoekers waren duidelijk meer in balbezit van in het begin. Doch wij kwamen na een kwartier meer en meer in de wedstrijd. Toen EDWIN de strafschopzone binnen dook en foutief afgestopt werd nam broer NICK de strafschop feilloos voor zijn rekening. Dit gaf ons een positieve duw in de rug. Even later mocht SVEN een vrije trap vanop de middenlijn nemen waarop de doelman zich verkeek en de bordjes stonden 2-0. Nog voor rusten kreeg ook de VISSERS de kans op een penalty om te scoren maar MATHIAS hield de netten schoon. Dus rusten met een riante voorsprong. Na de pauze dachten wij allen nog maar aan verdedigen en dit bracht ons in de problemen. Een tweede strafschop voor de bezoekers, ditmaal binnen getrapt, zorgde voor frustratie bij onze spelers. Zo kregen wij weer 4 gele kartons om de oren voor tegenpruttelen tegen de ref. En dan net voor affluiten, wij stonden nog steeds 2-1 voor, ging de bal na een vrije trap onder de deklat binnen. Dit was een serieuze domper op onze groepsinzet van de middag. Het is erg dat dit moest gebeuren de allerlaatste minuut maar wij waren zeker niet beter dan de tegenstander. Dus eigenlijk een billijk gelijkspel 2-2. Noteren wij ook nog een aantal geblesseerden erbij en hoe geraak ik volgende week met minstens 11!!!  Volgende week spelen wij om 14 uur op YOUNG BOYS.

Voor Lembeek : SCHAGHT/ BOSCHMANS/ HANNON/ COUVREUR ST/ DEBAST/ COUVREUR T/ SERVEN/ KINDERMANS M/ STEENHOUT/ SERVE E/ MONTENS/ BRICHAU/ SALAETS.

eindstand 2-2

Buizingen - FCS

Beter kun je het nieuwe seizoen niet beginnen. Eerste wedstrijd, eerste minuut en direct al een eerste doelpunt. Een verre uittrap werd mis beoordeeld door de verdediging en de goed gevolgde EDWIN kon profiteren om de bal mooi onder de doelman binnen te schuiven. Even later werd de zeer bedrijvige BROER onderuit gehaald in de strafschopzone. Een terechte penalty die feilloos werd binnengetrapt door NICK. Ook werd de thuisploeg, amper met 10 begonnen, naar 9 herleid daardoor. De 0-3 kwam er door een eigen doelpunt. Toch lukte het Buizingen met zen 9 om de eerredder te maken. Dan begon ook de doelman nog met ons mee te spelen. Hij verkeek zich 2 maal op een lange bal en zo konden EDWIN en SVEN de score aan tikken. Ook onze nieuwe kapitein DE FAKKE kon daarvan profiteren. Een trap vanop de middenlijn ging over het hoofd van de doelman tegen de netten. Dan was het maar rust. Bij een 1-6 ruststand verwacht je dan een overlopen in de tweede periode maar deze bleef uit. Wij deelden graag in “ het potje stampen” in de tweede helft. Met andere woorden wij bakten er niets meer van. Wat hebben wij van deze namiddag geleerd, DAT HET VOLGENDE WEEK VEEL BETER MOET WILLEN WE PUNTEN PAKKEN. Eindstand bleef 1-6. Volgende week spelen wij thuis tegen VISSERS om 15 uur. Supporters op post.

Voor Lembeek : SCHAGHT/ BOSCHMANS/ COUVREUR ST/ DEBAST/ BEKAERT/ COUVREUR T/ KINDERMANS M/ SERVE N/ SERVE E/ VD VELDE/ STEENHOUT/ MONTENS/ HANNON.

Eindstand 1-6

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


www.fcslembeekzenne.be
© 2012 Webdesigner Batty